banner_oesters.jpg
bannerCamping004.jpg
bannerCamping002.jpg
bannerCamping003.JPG
banner_ebeltoft1.jpg
banner950_skaldyr.jpg
bannerButik001.jpg
banner950_windsurf.JPG
banner950_barista.jpg
banner_terrasse_01.jpg
banner_morgenbrød.jpg
banner_urter.jpg

Seniorer og livsnydere 
 
Livsnyder i Ebeltoft - Den gamle by

I de hyggelige smalle gader med brosten, stokroser  og bindingsværkshuse finder du mange idylliske steder, hyggelige kroge - og sikkert motivet til dit bedste feriefoto.

Helt specielt er byens Gamle Rådhus fra 1576. Mange brudepar kommer rejsende for at blive viet i "Tingstuen" - den perfekte bryllupskulisse. Farvergården fra 1700/1800-tallet har sin særlige charme, og overalt er der smukke velbevarede huse. Trænger du til en forfriskning eller trænger sulten sig på? Så find en cafe og nyd livet på gaden - eller en hyggelig og stille baggård hvor forfriskningerne kan nydes i fred og ro.
Fregatten Jylland
Fregatten Jylland deltog under 2. Slesvigske Krig i Slaget ved Helgoland den 9. maj 1864. I kamp mod dele af den østrigske og den preussiske flåde lykkedes det danskerne at sende modstanderne på flugt, men sejren ændrede ikke krigens udfald – Danmark led et sviende nederlag.
Fregatten er virkelig et besøg værd - det er spændende og der er jævnligt forskellige aktiviteter for børn og voksne.

Se Fregattens hjemmeside - klik her
GlASMUSEET
Reflekterende. Flydende. Gennemsigtig. Overraskende. Oplev kunsten forandre sig for øjnene af dig på Glas - Museet for glaskunst.

Et internationalt museum for glaskunst - med over 1600 værker fra over 40 lande kan du her opleve Danmarks største samling af kunstværker i glas og museet hører til blandt de væsentligste på sit felt i verden.

Læs mere »
Farvergården
Som Nordeuropas eneste bevarede købstadsfarveri er Farvergården helt unik. Den står fortsat med beboelse, have og staldlænge, stort set som da den sidste farvermester og hans familie levede og virkede her i begyndelsen af 1900-tallet.

Farvergårdens have er en oplevelse for sig - og den skal man ikke snyde sig selv for. Haven strækker sig helt ned til Strandvejen, hvor man fra udsigtshøjen blandt andet har udsigt til Ebeltoft Vig og Fregatten. 

Læs mere her »
Skatkammer Siam
Rasmus Havmøllers forunderlige samling blev grundlagt af Rasmus Havmøller, der i 1914-33 boede og arbejdede i Siam. Alle dyr og genstande er fanget, nedlagt og samlet af Rasmus Havmøller, der i 1940 åbnede det eksotiske museum midt i Ebeltoft.

Samlingen rummer flere truede eller uddøde dyr og fugle og vil ikke kunne opbygges i dag på grund af regler for køb og salg af truede dyrearter. Der er gratis adgang for alle.

Læs mere her »
Maltfabrikken - "Den røde dame"
På Maltfabrikken møder du kreativite kunsthåndværkere, musik, kunst og mad i mange former. Her er fællesskab, ildsjæle og passion et samlingspunkt og et åndehul midt i byen. Maltfabrikken er for børnefamilierne, for de unge og for de ældre. Og oplagt for turisterne om sommeren. 

Læs mere her »
Kunst  
Overalt i Ebeltofts små gader og gyder og i omegnen kan du finde gallerier med spændende kunst. Kunsten blomstrer overalt - også i de mindre byer rundt om Ebeltoft - og på resten af Djursland.
På torvet ved det gamle rådhus ligger "Tinghuset" som har skiftende udstillinger af lokale kunstnere.

Læs mere her »
Østers - eller Fish'n chips?
Ka du li' østers og champagne?
Eller er du mere til fish'n chips og kold fadøl? Om du er til det franske køkken, til god dansk mad, måske sushi - eller pizza, så kan du finde lige det du ønsker i de små hyggelige gader - eller i restauranterne på havnen. 

Spisesteder i Ebeltoft
Naturoplevelser

Indenfor ca en halv times kørsel fra Blushøj Camping finder du Djurs Sommerland samt ikke mindre end tre dyreparker og et akvarium med mulighed for at opleve (næsten) hele klodens dyr.

Lige fra pingvinerne fra sydpolen i Kattegatcentret til isbjørnene fra nordpolen i Skandinavisk Dyrepark - og leoparder og næsehorn fra savannen i Afrika i Ree Park. 

Og i Munkholm Zoo kan I også finde eksotiske dyr, men også mere hjemlige dyrearter - hvor mange osse er klappe- og kæledyr.  
Nationalpark Mols Bjerge 
Når teltet eller campingvognen er opstillet på Blushøj Camping, er der ikke langt til masser af gode og spændende oplevelser i Nationalpark Mols Bjerge.

Nationalparken har egen hjemmeside hvor du kan finde masser af information, brochurer, kort, forslag til ture, spændende videoer og meget mere.
Gå selv på opdagelse på siden.

klik her »

Vi har naturligvis også kort og brochurer i informationen.
 
Windsurfing 
Er du til bølger og windsurfing? 
Når vinden er tiltagende flokkes windsurferne ved Ahl Hage og Vibæk Strand. Vibæk strand ligger inde i den beskyttede Ebeltoft Vig og egner sig godt til begyndere - mens de mere øvede vælger Ahl Hage, der vender ud mod Kattegat og Århus Bugten - og vinden kan få mere power.  

Ahl Hage på Google Maps

Vibæk strand på Google Maps
 
I Tolkiens spor 
Kender du Ringenes Herre og Hobbitten? Forfatteren Tolkien har nok fundet inspiration til bøgerne lige her på Djursland. Ved at læse ganle tekster og kigge på gamle kort, har han fundet flere stednavne og brugt i sine fortællinger.  Bla. "Helms Deep" som ligger lige neden for Blushøj Camping.

Besøg hjemmesiden "Oplev Syddjurs" og gå i Tolkiens spor.

Læs mere her »

Find mere inspiration: 
Find meget mere inspiration og information om Djursland og oplevelser på nettet:

OPLEV SYDDJURS

- med stier, ruter og koncerter/arrangementer

EBELTOFT.DK

- med info om seværdigheder, butikker og spisesteder

VISIT ÅRHUS

- med turistinfo for hele Djursland og Østjylland 

SHOPPING I EBELTOFT

-  find de charmerende specialbutikker, spisesteder mm