bannerCamping003.JPG
bannerCamping001.jpg
bannerCamping002.jpg
bannerCamping004.jpg
bannerCamping005.jpg
bannePool1.jpg
bannerButik001.jpg
banner_djurssommerland.jpg
banner_ebeltoft1.jpg
banner_kattegatcenter.jpg

Historien


Startede som traktørsted

I 1950'erne købte den legendariske politiassistent S.A. Jensen den lille 2 længede bindingsværksgård "Marsk Stig Gaard" i Elsegårde og indrettede den til traktørsted. På de tilhørende jorde, som lå direkte ud til Kattegat, etablerede han Blushøj Camping. Fra Nøruplund Hovedgård ved Tirstrup erhvervede han sig den gamle gartnerbolig, som han fik flyttet og genopført som information, kiosk og privat bolig på Blushøj. I dag benyttes huset alene som beboelse, mens kiosk og reception er flyttet til en større bygning.

Fig: Maleri af "Ole's hus"

Oprindelse

Navnet Blushøj stammer fra en høj, der tidligere lå på nabogrunden - syd for campingpladsen. Fra højen blev der blusset, altså tændt bål, for skibene der skulle sejle gennem Hjelm Dyb. Højen forsvandt i havet en vinterdag i 1970'erne på grund af den store koncentration af blåler i undergrunden.
Geologisk set er campingpladsen meget forskellig, mod syd er der store dele af forskellige lertyper i undergrunden, mens den nordlige og vestlige del af campingpladsen er grus og sand. Faktisk blev den gamle grusgrav tilkøbt campingpladsen i midten af 1970'erne, i dag danner de skrånende sider god læ for de næsten 50 frugttræer, der er plantet. 

I 1993 kom Erik og Ulla til pladsen og etablerede både swimmingpool, stor legeplads, hytter og renoverede  servicebygninger og strømanlægget.
 
Asbjørn og Ann-Cathrin Thyregod

Næste generation

Efter 20 år på Blushøj, valgte Erik og Ulla at overlade driften af pladsen til sønnen Asbjørn, som har forsat med at forbedre og udvikle pladsen. Pladsen har igennem alle årene været i en konstant udvikling og fremstår i dag som en moderene og flot campingplads, som naturligvis har gode toilet og køkken faciliteter samt trådløst internet.

Fra 1. oktober 2021 har værtsparret også overtaget nabopladsen: Elsegårde Camping.  

 

Asbjørn og Ann-Cathrin Thyregod

Anne-Vibeke Rejser - i Ebeltoft

I august 2013 besøgte den campingglade rejsejourlist Anne-Vibeke Isaksen Blushøj Camping - Ebeltoft med familie og et hold venner, det kom der TV-programet "Anne-Vibeke Rejser - Ebeltoft" ud af, om livet som telt campist. 
 
 

Se første del af Anne-Vibekes udsendelse her og se alle afsnitene på YouTube