Oplevelser i Lokal Området


Ebeltoft gamle by

I de hyggelige smalle gader med brosten, stokroser  og bindingsværkshuse finder du mange idylliske steder, hyggelige kroge - og sikkert motivet til dit bedste feriefoto.

Helt specielt er byens Gamle Rådhus fra 1576. Mange brudepar kommer rejsende for at blive viet i "Tingstuen" - den perfekte bryllupskulisse. Farvergården fra 1700/1800-tallet har sin særlige charme, og langs Adelgade, Overgade og Nedergade er der smukke velbevarede huse. Trænger du til en forfriskning eller trænger sulten sig på? Så find en cafe med fortovsservering og nyd livet i gaderne - eller at find en hyggelig og stille baggård hvor forfriskningerne kan nydes i fred.   Læs mere »

Farvergården

Farvergården ligger midt i den gamle bydel - på Ebeltofts travle hovedgade. Farvergården er helt unikt - det eneste bevarede købstadsfarveri i Nordeuropa, og det hører blandt Ebeltofts mest særprægede og velbevarede gårdmiljøer. Her kan du sidde i skyggen fra Ebeltofts ældste æbletræ.

Besøg farverens hjem, og få et godt indblik i hvordan han, hans familie og tjenstefolk boede og levede. I selve farveriet ser du hvordan arbejdet med at farve tekstiler forgik. Farvergården var i drift helt frem til 1920'erne. 
Læs mere »»
 

Nationalpark Mols bjerge

Nyd den enestående natur i Mols Bjerge, kun 15-20 km fra Elsegårde. I kan bestige det højeste punkt i Nationalparken, Agri Bavnehøj, løbe imellem og se udsigten fra Trehøje eller udforske Tinghulen, det mest kendte dødishul i Mols Bjerge.

Tag også et kig på slugten i Femmøller, med de fem møller. Nationalparken har en masse afmærkede vandreruter, mange kilometers cykelsti, en varieret kystlinje og flere besøgscentre.

Mols Bjerge er skabt i istiden, for millioner af år siden, men er nu kendt for sine solrige overdrev. Her finder du sjælden natur, der huser mange truede arter, som fx det fredede markfirben.

Maltfabrikken

Maltfabrikken er folkets fabrik – drevet af fællesskaber, ildsjæle og passion med ønsket om at være en spirekasse for kreativ udvikling af både mennesker og samfund.

Maltfabrikken er et samlingspunkt, et åndehul, et magisk mix af kreativitet, vildskab, madkundskab, viden, rock’n’roll, kærlighed og kontanter.

Maltfabrikken er for børnefamilierne, for de unge og for de ældre. For turisterne om sommeren. Og i særdeleshed for kreativiteten, livskvaliteten og mangfoldigheden i det lokale.

 

Fregatten Jylland


Gå ombord på verdens længste træskib. Oplev det autentiske sus fra den historiske fregat, som ligger i Ebeltoft. Hør de levende historier, mærk kanonerne blive fyret af.

Glasmuseet

Glasmuseet Ebeltoft er et aktivt museum for moderne, internationalt glas. I haven er der indrette en arbejdende glashytte, som er en meget populær attraktion for de besøgende. Hytten er åben året rundt.

Museet råder over en anerkendt samling af moderne, international glaskunst som enten er doneret til museet - eller udlånt af glaskunstnere fra hele verden. 

Horisonten EXPO og strandbar

I gåafstand fra Ebeltoft bymidte ligger mødestedet i Ebeltoft, hvor man kan få sand mellem tæerne sammen med hele familien. Prøv træningsredskaberne, spil beachvolley og deltag i naturformidlingsaktiviteter mm. Her er både specielle børnearrangementer og organiseret træning i løbet af sommeren. 

Som del af Horisonten er der også udstillingshuset Horisonten EXPO, som er et ”Add a room” minihus efter konceptet ”One +”. Dette er et bud på en løsning, uanset om man har brug for et helårs- eller feriehus. Mens man ser på dette hus, kan man også orientere sig i de mange planer Syddjurs kommune har for Ebeltoft havnefront og andre kystlinjer.

   

Hundeskov

Syddjurs kommune har to hundeskove, den ene ligger så tæt på som Egedal skov, der findes på vejen mellem vores campingplads og Ebeltoft by. Denne hundeskov er indhegnet med et 1,7 m højt vildthegn med selvlukkende låger, og er på 3 hektar. Der er også en mindre indhegning til hvalpe. Parkering findes på Elsegårdevej over for Ebeltoft Rideskole

Mountainbike spor

I Sønderplantage, syd for Ebeltoft, ligger der en mountainbikebane på omkring 13 km, der har fået gode anmeldelser hos MTB-klubber i Danmark. Fra campingpladsen er der kun 2 km landevejskørelse til sporet, der er også mulighed for parkering ved Søhusvej og Øervej. Ruten er markeret med røde afmærkninger. Svære passager er markeret med sorte afmærkninger og lette omkørsler med grønne.

Fodboldgolf

Dette er en aktivitet som de fleste kan deltage i. Banen her befinder sig højtliggende, 86 m over havet, ved Handrup. De små i familien kan blive trukket rundt i trækvogne der stilles til rådighed, og de store, der mener de har brug for lidt udfordring, kan spille efter Australske regler, dvs. med Rugby bolde.
Der er åbent alle dage fra 9-19, på Mølbjergvej 6, Ebeltoft.

Frisbeegolf

Mellem Filmhøjskolen og Ebeltoft idrætscenter ligger Syddjurs Disc Golf bane på 9 huller, der varierer i sværhedsgrad, så både begyndere og øvede kan være med. Alle er velkomne på banen, og der er mulighed for at leje eller købe Discs på Ebeltoft turistbureau. Her kan man også hente en folder over banen.

Cykelruter

Syddjurs kommune og Nationalpark Mols Bjerge har et hav af cykelruter; det bliver til mange kilometer. Disse ruter kan benyttes med eller uden guide. DGI Karpenhøj udlejer mountainbikes og andet friluftsudstyr. Udforsk ellers bl.a.Gravlevstien, med dens otte km nedlagte jernbanestrækning fri for biler, mellem Ebeltoft og Gravlev, og lige forbi Ree Park, Ebeltoft Safari.

Kajakrute langs Syddjurs kyst

Dette er et tilbud til alle der sejler kajak og vil opleve et smukt og afvekslende område. Langs kysten finder man overnatningstilbud til enhver smag. Der er bl.a. etableret nye primitive pladser og shelters, som supplement til de eksisterende. Al information, som søkort, kort over pladser og steder, kan fås på campingpladsen  samt på turistbureauer.

Bowling

Spis og Bow’l, på strandvejen i Ebeltoft, tilbyder både mad og bowling for alle. Tag familie, venner eller kollegaer med til sjov og hygge. Se Spis og Bow’ls hjemmeside spisogbowl.dk eller gå en tur ned forbi hallen for flere informationer

Ebeltoft Lamaer

For et par år siden dukkede der en flok lamaer op nær Dråby strand. Det blev til Ebeltoft Lamaer – Holidays Trekking Terapi. Besøg lamaerne og se dem tæt på, eller tag med en guide og en lama på vandretur langs vandet. Det er en oplevelse for både børn og voksne.
 
 

Ebeltoft Gårdbryggeri

I hyggelige Hyllested Skovgårde, med udsigt ud over vandet og Jernhatten, finder man det familiedrevet gårdbryggeri. De laver frisk, pasteuriseret øl og sodavand med læssevis af bær og frugt.

I sommermånederne kan disse lækkerier nydes frisk på fad og flaske på gårdbryggeriet, og ellers håndskænket i områdets førende restauranter. Hvis man helst vil nyde sin drikkelse hjemme på terrassen, så kan de købes på flaske i områdets fødevareforretninger.  På pladsen
  Aktivitetskalender
 
  Lokale oplevelser
 
  På Djursland
  Kunst og kultur