Oplevelser på Djursland


Gammel Estrup

På denne smukke herregård ved Auning kan du opleve historien om herskab og tjenestefolk, og om landbruget, dets følgeindustrier og fødevarerne mm. På Gl. Estrup finder du nemlig både Dansk Landbrugsmuseum og Herregårdsmuseet. Et spændende udflugtsmål for alle, og på begge museer er der oplevelser for børnene - med dyrene, fodringer, og mulighed for besøg i herregårdskøkkenet. Her bages der efter gamle opskrifter i alle skoleferier. Udenfor finder i bla en stor naturlegeplads. 
 

Kalø slotsruin

Gå en tur ud ad dæmningen, til ruinen af en gammel kongeborg grundlagt af Kong Erik Menved omkring år 1313. Slottet blev anlagt på en øde ø i Kalø vig, som så blev forbundet med fastlandet af den kunstige dæmning. Både lokale og turister besøger flittigt Kalø slotsruin, og går den 1,5 km lange tur frem og tilbage. På en dag med vind, er det et godt sted at flyve med drage. På parkeringspladsen er der toiletter, iskiosk og kro. Om sommeren møder mange op til det veteranbiltræf, der holdes hver tirsdag aften på pladsen foran slotsruinen.

Vis Vej - 24 Km »   Besøg hjemmeside »

Flintsmeden på Mols

I Bjødstrup kan man møde flintsmeden, som har arbejdet med flinthugning i 40 år. Se ham fremstille de forskellige flintredskaber fra den danske stenalder. Desuden kan man se en udstilling af økser, pilespidser, en lille samling af danske fugle- og dyrekranier, udstoppede fugle og dyr, samt en udstilling af mineraler og forsteninger.

Tip: Nu I er på mols, kunne et smut forbi slagter Kruse i Tved måske være interessant.

Vis Vej - 30 km »    BESØG HJEMMESIDE » 

Nordkysten

Nordsøstien binder landsbyerne langs nordkysten sammen som perler på en snor. Gjerrild, Bønnerup, Fjellerup og Store Sjørup har meget at byde på - op de opleves allerbedst på cykel eller til fods. Her er en mangfoldighed af fugle, dyr, fisk og planter. 

I Gjerrild finder I dejlig skov, strand og klinter, og i byen kunsthåndværk i åbne værksteder. Fjellerup er kendt for iskiosken med de ekstra store isvafler og Bønnerup for nogle af Danmarks bedste fiskeforretninger og en børnevenlig strand. 
 
St. Sjørup har den oprindelige landsbyidyl, med kræmmermarked, hestevognskørsel rundt om søen, kanoroning mm. Et besøg værd!

Vis vej  (Gjerrild Klint) - 50 km  »   Læs mere her »

Memphis Mansion (Graceland) Randers

Elvis lever videre her på Graceland i Randers. Det er i det ydre, en kopi af Elvis Presleys hus i Memphis, Tennessee. I huset findes verdens eneste museum om Elvis uden for USA. Man kan også spise Elvis’ livretter i den amerikaner inspirerede restaurant, Diner Highway 51. I 2013 blev der også bygget en tro kopi af hans fødehjem, et lille træhus på 50 kvadratmeter.

Vis vej - 65 Km »   BESØG HJEMMESIDE »

Købstadsmuseet - Den Gamle By (Århus)

Den Gamle By er en seværdighed i verdensklasse og et spillevende museum, hvor man kan træde ind i danmarkshistorien.
  • En hel bydel i bindingsværk som på H. C. Andersens tid i 1800-tallet
  • En anden bydel er fra 1927 - med gadelampet og fortove 
  • En gade med lejligheder fra 70'erne - med bla kollektiv og Jazzværtshus

Vis vej - 60 km »    Besøg hjemmeside »  På pladsen
  Aktivitetskalender
 
  Lokale oplevelser
 
  På Djursland
  Kunst og kultur