Aktiviteter i Lokal Området


Ebeltoft gamle by

Byen Ebeltoft er kendt for sine hyggelige smalle gader med brosten og
bindingsværkshuse. Her er mange idylliske steder der inbyder til fx at fotografere.

Helt specielt er bl.a. Det Gamle Rådhus, der er fra 1576, hvor mange brudepar rejser til Ebeltoft for at få den helt rigtige romantiske bryllupskulisse. Også Farvergården fra 1700/1800-tallet har en særlig charme, og langs Adelgade, Overgade og Nedergade er der mange andre smukt bevarede huse.

Farvergården

Farvergården ligger midt på Ebeltofts travle hovedgade.  Gården er det eneste bevarede købstadsfarveri i Nordeuropa, og hører blandt Ebeltofts mest særprægede og velbevarede gårdmiljøer. Her kan man sidde i skyggen fra Ebeltoft ældste æbeltræ.

Museet består af farverens hjem, hvor man får et godt indblik i hvordan farveren, hans familie og tjenstefolk boede og levede. Selve farveriet viser hvordan arbejdet med at farve tekstiler forgik. Farvergården var i drift hel frem til 1920'erne.

Nationalpark Mols bjerge

Nyd den enestående natur i Mols Bjerge, kun 15-20 km fra Elsegårde. I kan bestige det højeste punkt i Nationalparken, Agri Bavnehøj, løbe imellem og se udsigten fra Trehøje eller udforske Tinghulen, det mest kendte dødishul i Mols Bjerge.

Tag også et kig på slugten i Femmøller, med de fem møller. Nationalparken har en masse afmærkede vandreruter, mange kilometers cykelsti, en varieret kystlinje og flere besøgscentrer, som Naturcenter Syddjurs.
Mols Bjerge er skabt i istiden, for over millioner af år siden, men er nu kendt for sit solrige overdrev. Det er en sjælden natur, der huser mange truede arter, som fx det fredede markfirben.

Hundeskov

Syddjurs kommune har to hundeskove, den ene ligger så tæt på som Egedal skov, der findes på vejen mellem vores campingplads og Ebeltoft by. Denne hundeskov er indhegnet med et 1,7 m højt vildthegn med selvlukkende låger, og er på 3 hektar. Der er også en mindre indhegning til hvalpe. Parkering findes på Elsegårdevej over for Ebeltoft Rideskole.

Mountainbike spor

I Sønderplantage, syd for Ebeltoft, ligger der en mountainbikebane på omkring 13 km, der har fået gode anmeldelser hos MTB-klubber i Danmark. Fra campingpladsen er der kun 2 km landevejskørelse til sportet, der er også mulighed for parkering ved Søhusvej og Øervej. Ruten er markeret med røde afmærkninger. Svære passager er markeret med sorte afmærkninger og lette omkørsler med grønne.

Der findes også forskellige singletracks i Mols Bjerge se mere: 
 

Fodboldgolf

Dette er en aktivitet som de fleste kan deltage i. Banen her befinder sig højtliggende, 86 m over havet, ved Handrup. De små i familien kan blive trukket rundt i trækvogne der stilles til rådighed, og de store, der mener de har brug for lidt udfordring, kan spille efter Australske regler, dvs. med Rugby bolde.
Der er åbent alle dage fra 9-19, på Mølbjergvej 6, Ebeltoft.
 

Frisbeegolf

Mellem Filmhøjskolen og Ebeltoft idrætscenter ligger Syddjurs Disc Golf bane på 9 huller, der varierer i sværhedsgrad, så både begyndere og øvede kan være med. Alle er velkomne på banen, og der er mulighed for at leje eller købe Discs på Ebeltoft turistbureau. Her kan man også hente en folder over banen.

Cykelruter

Syddjurs kommune og Nationalpark Mols Bjerge har et hav af cykelruter; det bliver til mange kilometer. Disse ruter kan benyttes med eller uden guide. DGI Karpenhøj udlejer mountainbikes og andet friluftsudstyr. Udforsk ellers bl.a.Gravlevstien, med dens otte km nedlagte jernbanestrækning fri for biler, mellem Ebeltoft og Gravlev, og lige forbi Ree Park, Ebeltoft Safari.

Kajakrute langs Syddjurs kyst

Dette er et tilbud til alle der sejler kajak og vil opleve et smukt og afvekslende område. Langs kysten finder man overnatningstilbud til enhver smag. Der er bl.a. etableret nye primitive pladser og shelters, som supplement til de eksisterende. Al information, som søkort, kort over pladser og steder, kan fås på campingpladsen, samt på turistbureauer.

Bowling

Spis og Bow’l, på strandvejen i Ebeltoft, tilbyder både mad og bowling for alle. Tag familie, venner eller kollegaer med til sjov og hygge. Se Spis og Bow’ls hjemmeside spisogbowl.dk eller gå en tur ned forbi hallen for flere informationer.
 

Ebeltoft Lamaer

For et par år siden dukkede der en flok lamaer op nær Dråby strand. Det blev til Ebeltoft Lamaer – Holidays Trekking Terapi. Besøg lamaerne og se dem tæt på, eller tag med en guide og en lama på vandretur langs vandet. Det er en oplevelse for både børn og voksne.
 

Ebeltoft Gårdbryggeri

I hyggelige Hyllested Skovgårde, med udsigt ud over vandet og Jernhatten, finder man det familiedrevet gårdbryggeri. De laver frisk, pasteuriseret øl og sodavand med læssevis af bær og frugt.

I sommermånederne kan disse lækkerier nydes frisk på fad og flaske på gårdbryggeriet, og ellers håndskænket i områdets førende restauranter. Hvis man helst vil nyde sin drikkelse hjemme på terrassen, så kan de købes på flaske i områdets fødevareforretninger.
 

Horisonten EXPO og strandbar

I gåafstand fra Ebeltoft bymidte ligger mødestedet i Ebeltoft, hvor man kan få sand mellem tæerne sammen med hele familien. Prøv træningsredskaberne, spil beachvolley og deltag i naturformidlingsaktiviteter mm. Her er både specielle børnearrangementer og organiseret træning i løbet af sommeren. 

Som del af Horisonten er der også udstillingshuset Horisonten EXPO, som er et ”Add a room” minihus efter konceptet ”One +”. Dette er et bud på en løsning, uanset om man har brug for et helårs- eller feriehus. Mens man ser på dette hus, kan man også orienterer sig i de mange planer Syddjurs kommune har for Ebeltoft havnefront og andre kystlinjer.