Aktiviteter på Djursland


Gammel Estrup

Oplev her, ved Auning, ikke kun historien om herskab og tjenestefolk, men også landbruget, dets følgeindustrier og fødevarerne mm. På Gl. Estrup finder man nemlig både Dansk Landbrugsmuseum og Herregårdsmuseet. Der er garanteret en lærerig tur for alle, og begge museer er specielt børnevenlige med dyrene, fodringer, samt mulighed for at komme forbi herregårdskøkkenet, hvorfra der bages efter gamle opskrifter i alle skoleferier. Udenfor er der, ud over dyrene, både historiske marker og stor naturlegeplads. Der er særudstillinger hele året og aktiviteter for børn i alle ferier.

Kalø slotsruin

Gå en tur ud ad dæmningen, til ruinen af en gammel kongeborg grundlagt af Kong Erik Menved omkring år 1313. Slottet blev anlagt på en øde ø i Kalø vig, som så blev forbundet med fastlandet af den kunstige dæmning. Både lokale og turister besøger flittigt Kalø slotsruin, og går den 1,5 km lange tur frem og tilbage. På en dag med vind, er det et godt sted at flyve med drage. På parkeringspladsen er der toiletter, iskiosk og kro. Om sommeren møder mange op til det faveteranbiltræf, der holdes hver tirsdag aften på pladsen foran slotsruinen.

Flintsmeden på Mols

I Bjødstrup kan man møde flintsmeden, som har arbejdet med flinthugning i 40 år. Se ham fremstille de forskellige flintredskaber fra den danske stenalder. Desuden kan man se en udstilling af økser, pilespidser, en lille samling af danske fugle- og dyrekranier, udstoppede fugle og dyr, samt en udstilling af mineraler og forsteninger.

Nu i er på mols, kunne et smut forbi slagter Kruse i Tved måske være interessant.
 

Nordkysten

Nordsøstien binder landsbyerne langs nordkysten som perler på en snor. Gjerrild, Bønnerup, Fjellerup og Store Sjørup har meget at byde på, både sammen og hver for sig. Disse byer, og kysten imellem dem, opdages allerbedst på cykel eller til fods. Her er en mangfoldighed af fugle, dyr, fisk og planter.

I Gjerrild fremhæves naturen med skov, strand og klinter, og byen med kunsthåndværk i åbne værksteder. For lokale er Fjellerup kendt for iskiosken med de ekstra store isvafler og Bønnerup for specielt gode, endda Danmarks bedste, fiskeforretninger og en børnevenlig strand. 
 
St. Sjørup har den oprindelige landsbyidyl, med kræmmermarked, hestevognskørsel rundt om søen, kanoroning mm. Et besøg værd!

Graceland Randers

Elvis lever videre her på Graceland i Randers. Det er i det ydre, en kopi af Elvis Presleys hus i Memphis, Tennessee. I huset findes verdens eneste museum om Elvis uden for USA. Man kan også spise Elvis’ livretter i den amerikaner inspireret restaurant, Diner Highway 51. I 2013 blev der også bygget en tro kopi af hans fødehjem, et lille træhus på 50 kvadratmeter.